Haşlanmış veya fırında kümes hayvanları – akşam yemeğinde, öğle yemeğinde ve hatta kahvaltıda (örneğin sebzeli ve tam tahıllı ekmekli bir sandviçte) yiyebilirsiniz. Veya otlar ve sebzelerden oluşan bir salatada.
Haşlanmış, fırınlanmış veya hafif tuzlanmış yağlı deniz balıkları (uskumru, ringa balığı, somon) – bu gıdalar beyin fonksiyonu için gerekli yağ asitleri olan Omega-3 ve Omega-6 tedarikçileridir. Öğle veya akşam yemeğine, çorbaya veya sabah sandviçine uygundurlar.
Bezelye – Çok miktarda tiamin (B1 vitamini) içerir. Onu tüketerek hafızamızı geliştiririz. Sabahları çırpılmış yumurtaya veya salataya eklenebileceği gibi garnitür olarak ayrı olarak da yenilebilir.
Yosunlar tiroid sağlığı için çok önemli olan iyotun ana tedarikçisidir. Zihinsel ve fiziksel aktivite de buna bağlıdır. Yosunlar haşlanmış yumurtalı salatada yenilebilir.
Kabak çekirdeği – tüm sebze salatalarına ekleyin. Tohumlar iyi bir omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ile A ve E vitaminleri kaynağıdır.
Orman meyveleri – yaban mersini, ahududu, kuş üzümü, çilek – bu meyvelerin her biri mükemmel bir doğal vitamin kaynağıdır. Sabah veya öğleden sonra bir bardak yediğinizden emin olun.
Beyin için gıdanın yanı sıra fiziksel aktivite ve yeterli uyku da önemlidir.